tisdag 1 april 2014

Etiopien i Afrika!

                                                             Etiopiens flagga idag.



Idag har vi lagat mat från Etiopien.

Maträtten heter WATE och är en sås gjord på röda linser, Berberi, röd lök, olja, kryddor och lite vatten. Till såsen serveras ett speciellt bröd gjort på en sorts surdeg, men det skulle ta för lång tid att göra så det blev stekta små tunnbröd istället. Och en sallad.

Man började med att hacka och fräsa röd lök och vitlök i olja. Man smaksatte med berberi eller paprika.



Sedan tvättade man de röda linserna och tillsatte de i kastrullen. Därefter tillsatte man lite vatten, kryddor och lät allt koka tills linserna var mjuka.



När man äter den goda såsen bryter man brödet, doppar den i såsen och stoppar det i munnen. 
Det var fantastiskt gott och alla åt så de blev mätta. Några ville ha lite sting på såsen och hällde på lite Piri-piri som är en stark krydda.


Så var det dags för en bildvisning och information om Etiopien. Man producerar mycket kaffe i landet. Landet har bytt flagga tre gånger och vi fick se många fina bilder på maträtter, kultur och vackra landskap. 






Tack för en fin presentation av Etiopien!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar