tisdag 14 april 2015

Gråsej - en av Bohusläns torskfiskar.


Idag har vi pratat om fiskar som finns runt våra kuster och i sjöar i Bohuslän. Fiskar som kommer från saltvatten och fiskar som simmar i sötvatten i våra insjöar. Vi har pratat om feta fiskar såsom lax, sill, makrill och ål och magra fiskar såsom torsk, rödspätta, kolja, vitling, och kummel.




 

När vi skulle tillaga fisken så lärde vi oss metoden att PANERA och steka fisk.
Till fisken serverade vi en remouladsås och kokade potatis.
Att panera innebär att man doppar fisken först i ett hopvispat ägg och sedan i en blandning av ströbröd och kryddor.

Man måste tänka på att inte  steka panerad fisk vid för hög värme. Paneringen bränns lätt vid och bränd mat är inte bra att äta.


Måltiden var jättegod och vi åt upp alltihop med stor aptit.
Fisk är nyttigt och vi bör äta  det minst en gång i veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar