onsdag 16 oktober 2013

Rotfruktssoppa och jämförpriser.

Vi upprepade namnen på alla rotfrukter när vi tillagade en Köttfärssoppa med många rotfrukter i. Vi tränade på metoden att skala, hacka, skära och riva och tränade på namnen på redskapen som vi använde såsom skärbräda, kockkniv, rivjärn, kastrull och potatisskalare. Vi åt en gemensam måltid och pratade om vad man ska tänka på när man sitter tillsammans vid ett bord och äter. Samtalsämnena vid bordet blev många allt ifrån atomer, atomkraft, kärnvapen, olika skolämnen och maten vi åt.






Nästa dag talade vi om jämförpriser, ekologisk odling, kravmärket och nyckelhålet. Att förklara och förstå skillnaderna mellan naturligt gödsel och konstgödsel var inte lätt men vi redde ut det till slut.

Vi gick upp till affären och jämförde priser på olika livsmedel. Att 1 kg torkade kantareller kostade 1667 kr blev alla förvånade över. I kg färska champinjoner kostar 30 kr. 



Sedan åt vi var sitt svenskt äpple som de sålde i affären på extrapris för 15 kr/kg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar