onsdag 14 maj 2014

Bolani - en maträtt från Afghanistan!

Denna veckan har vi lagat mat från Afghanistan. Vi började laga maten kl 13 00 och arbetade till kl 15 30. Vi hjälptes åt allihop och  fick hjälp av en lärare som kunde receptet utantill. Det var många olika moment och många spännande ingredienser men så blev det också jättegott!







 Vi började med att göra en deg som fick jäsa i 30 minuter. Degen delade vi sedan upp i 14 små degbitar som rullades till runda bollar och  som kavlades ut till tunna plattor.




När vi hade kavlat degen skulle vi fylla den med kokt, mosad potatis, finhackad purjolök, färsk koriander och salt och svartpeppar.




Vi lade på fyllningen på halva degplattan och vek ihop degen till en "Bolani "och tryckte ihop kanterna.
Sedan stekte vi den i olja i en stekpanna, ca 1/2 minut per sida.




Till "Bolani" serverade vi en sås som bestod av mild yoghurt  med torkad mynta, salt och peppar.
Vi åt med god aptit och det smakade mycket gott!



Tack alla som var med och lagade denna goda maträtt från Afghanistan!!!

Nu ska vi skriva recept på Bolani från Afghanistan fast på svenska naturligtvis! 
Det blir bra träning på att skriva, läsa och förstå svenska!!




1 kommentar:

  1. Hej jag undrar om man kan göra degen och ha den i kylskåp under natten för att göra bolani direkt till frukost?

    SvaraRadera