onsdag 28 maj 2014

Bò xào - en god kötträtt från Vietnam!

Det Vietnamesiska köket har stora likheter med det Thailändska. Vi förbereder mycket grönsaker som delas i mindre bitar och strimlor. Köttet skärs också i strimlor.


Vi hackade röd lök och vitlök fint, fint.


Sedan delade vi tomater och gurka i mindre, tunna bitar.



Maträtten är väldigt vanlig i Vietnam och kan varieras med olika grönsaker.


Man steker allt hastigt i olja i en stekpanna och börjar med löken.




Sedan steker man köttet.


Och sist lägger man i grönsakerna som värms upp hastigt och lätt. I slutet lägger man i en smaksättning som heter natriumglutamat och som är en smakförstärkare. Den smaken kallas också Umami och används mycket i asiatiska länder.




Bo´xaú är en god och nyttig maträtt som går snabbt att tillaga. 


Här kommer Vietnams flagga


och här är en bild från Saigon.


Nu har vi tränat på att skriva inköpslistor och recept på svenska. Recepten kommer från våra hemländer. Vi har också tränat på att instruera våra kamrater på svenska hur man lagar maten.

Under måltiden har vi pratat svenska och konverserat med varandra. Vi har berättat om olika händelser från våra länder och våra liv.

Vi har också tränat på att göra ett bildspel om vårt hemland och presenterat det på svenska för våra kamrater.

Tänk så duktiga vi har blivit i att prata svenska, att laga mat och att arbeta tillsammans!

Nu är det snart sommarlov och det längtar vi efter.

Vi önskar er alla en riktigt skön sommar och ett hälsosamt sommarlov

mùa hè vui vẻ !

Melkam Erfet

tabestaneh khobi barayetan arezomandam 

.تابستانه خوبی‌ برایتان آرزمندم

agaza momta 

från


den internationella gruppen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar