tisdag 27 maj 2014

Chapli kabab- en maträtt från Afghanistan


 Idag vi har lagat en maträtt från Afghanistan kallas Chapli kabab.
   om ni är intreserad hur man lagar den så följer en beskrivning här:




Här är alla ingredienser 
vi behöver.

Vi börjar hacka lök och färsk koriander purjölök och så klart potatisen efter när man skalat. 
Blanda de tillsammans med köttfärs.

Efter när ni blandat de så tillsätt kryddor salt,garam masala,chili flingor,svart peppar och riven ingefära med vitlök.
Ta en stekpanna och sätt på plattan hell olja när det har blivit varm så du kan rulla de samma en boll och sedan platta till dem.
När en sida har stekt så vända det.
men vi hoppar över detta nu och gör salladen.
Det bara behövs tomat gurka och färsk koriander och äppelcidervinäger och blanda de.
Det är en typis av afghan sallad.
och sen vi kan fixa pommfritt skala potatisen och sen skära som pommfritt och sen steka den med olja i stekpanna.
SÅ NU ÄR VI KLARA
Hoppas ni tycker om det.
VARSÅGOD 


Här är lite bilder om mitt hemland Afghanistan som jag har gjort. Jag har valt om olika kulturer och traditioner från mitt hemland.
Ni får en liten inblick i hur det ser ut i Afghanistan. :)

















  











Sammanställt av Hasti Mohammadi, 2014-05-26.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar