onsdag 28 maj 2014

Patata ma gozar a la` Ahmed - en maträtt från Jemen!

Vi har arbetat med att leta fram recept från våra olika länder som vi kommer ifrån, att skriva en inköpslista och receptet på svenska, att laga upp måltiden och leda våra klasskamrater i hur man lagar maten.

Vi har dessutom gjort en liten presentation av vårt hemland som vi visat och berättat om på svenska  inför gruppen.

Jag kommer från Jemen och har lagat en typisk maträtt därifrån. Här kommer en liten beskrivning hur vi lagade maten:


 Vi började med att koka stora potatisar, dela dem och gröpa ur dem. Vi lade potatisarna i en form och förberedde under tiden fyllningen till potatisen.



Fyllningen bestod av 3 skalade, råa potatisar och tre skalade, råa morötter som vi delade i mindre bitar och stekte i olja tills de blev mjuka. Sedan smaksatte vi med två buljongtärningar.


När fyllningen var färdig fyllde vi de halva potatisarna med morots- och potatisblandningen.





 Därefter strödde vi mycket riven ost på och satte in formen mitt i ugnen i 225 grader ca 10 minuter.


                                             





Lite stark Piri-Piri-sås serverades till potatisrätten. Det blev jättegott!


Här kommer en liten presentation av mitt hemland Jemen. Först ser ni flaggan.  Sedan kommer lite bilder på maträtter och olika miljöer i landet.














Vi har ett bra fotbollslag!



Funderar på om han är lika bra som Ronaldo?!!!

Tack för den goda maträtten och bildspelet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar