tisdag 26 maj 2015

Ash! En god maträtt från Afghanistan!

Spännande matkultur från Afghanistan och Iran!
Dagens demonstration av maträtten Ash ger oss många idéer, dofter och intryck av en matkultur där man använder mycket kryddor, bönor och linser. En helt vegetarisk maträtt som bidrar till den hållbara utvecklingen av vår miljö på jorden.





Följande ingredienser används:
2 lökar, 1 vitlöksklyfta, 130 g kikärtor, 130 g kidneybönor, 130 g gröna linser, salt, gurkmeja, spenat, 1 knippe koriander, 1 knippe persilja, 1 knippe dill, 1 knippe gräslök, vatten, nudlar
Till grytan serveras yoghurt.


Man börjar med att klippa alla kryddorna fint.


Sedan skär man löken och vitlöken i skivor och fräser det i olja i en gryta.

Därefter tillsätter man linser, kikärtor och bönor och rör om. Tillsätt de klippta kryddorna och häll på 5 dl kokande vatten och blanda.
Nu ska det koka i 10 minuter.




När det kokat i 10 minuter tillsätter man nudlarna och låter det koka i ytterligare några minuter.


I en stekpanna fräser man lök i olja till en ljusbrun färg.
I en annan stekpanna fräser man basilika i olja.
Detta serveras till grytan. 


När man lägger upp Ash på tallriken klickar man i lite yoghurt och den frästa löken och basilikan!
Jättegott!



Ash! Ash!
Varsågod och ät!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar