tisdag 5 maj 2015

Mat från Marocko - Tabbouleh.

Tabbouhle är en sallad med bulgur, tomat, persilja och gurka.
Bulgursallad är en del av Mezze-bordet som är ett slags smörgåsbord från mellanöstern.


Först läste jag igenom hela receptet högt för hela gruppen så att alla skulle förstå. 
Därefter delade vi upp arbetet.


Ingredienser: 2 dl bulgur, 1/2 tsk salt, 5 tomater, 1/2 gurka, 1 gul lök, 3 dl hackad bladpersilja, 1 tsk torkad mynta, 1 krm salt, 1 krm svartpeppar, 1/2 tsk salt, 4 msk citronsaft, 1 dl fin olivolja, 1 krm kryddpeppar, 1 krm kanel.

Först kokade vi bulgur och lät det svalna. Sedan hackade vi tomater, gurka och lök i mindre bitar. 
Persiljan finklippte vi. Vi blandade alla ingredienser i en skål och tillsatte citronsaft, olja och kryddor.





Bulgursallad är nyttigt, gott och fräscht och kan serveras till det mesta.



Det finns många goda marockanska maträtter och här är en av dem.


Fez är en stad i Marocko som har  mycket turister. Staden har också gett namn på den huvudbonad som många i Marocko bär. Även kungen.





Här är en arbetsplats där man färger kläder.

Den marockanska flaggan.

Marocko som ligger i Afrika ligger också nära Spanien och Europa. Det är ett hav i mellan. Vi fick höra en berättelse om en resa från Marocko till Stenungsund som var mycket strapatsrik. Tack, den berörde oss alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar